De Revolutionaire PEUGEOT E-3008 – Een Finalist voor de Auto van het Jaar 2024

De Europese Auto van het Jaar 2024-verkiezing staat op het punt een nieuw icoon te verwelkomen in de wereld van elektrische auto's: de PEUGEOT E-3008. Deze adembenemende Next-Level elektrische Fastback-SUV is niet alleen een van de zeven finalisten die strijden om de felbegeerde titel, maar vertegenwoordigt ook de zevende keer in tien jaar dat PEUGEOT zich heeft weten te plaatsen voor deze prestigieuze finale.

Next-Level Elektrisch Rijden

Wat maakt de PEUGEOT E-3008 zo bijzonder? Deze elektrische Fastback-SUV tilt de kwaliteiten van de geliefde 3008 naar ongekende hoogten. Met een nadruk op rijplezier, comfort, creatief design en praktisch gebruiksgemak, markeert de E-3008 een nieuw tijdperk voor elektrisch rijden.

ALLURE: Een fastback-SUV met een opvallend en zeer efficiënt design.

EMOTION: Uitgerust met de volgende generatie Peugeot Panoramic i-Cockpit®, waardoor rijplezier naar nieuwe hoogten wordt getild.

EXCELLENCE: Met een 100% elektrisch rijbereik tot wel 700 km en topprestaties dankzij het nieuwe STLA Medium-platform van Stellantis.

Innovatief STLA Medium-platform

De PEUGEOT E-3008 is het pioniersmodel dat gebruikmaakt van het gloednieuwe STLA Medium-platform van Stellantis. Dit platform, ontworpen voor optimale prestaties, belooft een indrukwekkende actieradius tot 700 km, korte laadtijden van slechts 30 minuten, maximaal rijplezier, efficiëntie en diverse connected diensten en functies, waaronder Trip Planner, Smart Charging, remote functies en over-the-air-updates.

Ontdek meer over de E-3008 SUV

 

Panoramic i-Cockpit® - Een Revolutie in Rijplezier

De nieuwe Peugeot Panoramic i-Cockpit® levert spectaculair rijplezier met een gebogen, zwevend panoramisch 21-inch high-definition paneel dat het head-up display en het grote centrale touchscreen naadloos integreert.

Toekomstgericht Productieplan

De PEUGEOT E-3008 wordt geproduceerd in de fabriek van Sochaux in Frankrijk en is nu beschikbaar voor bestelling. De eerste exemplaren zullen aan het einde van het eerste kwartaal van 2024 worden geleverd. Dit is een belangrijke stap in het streven van PEUGEOT om tegen 2025 een volledig EV-gamma aan te bieden en tegen 2030 exclusief 100% elektrische auto's te verkopen in Europa.

Zevende Keer Finalist

Voor PEUGEOT is dit de zevende keer dat ze schitteren in de finale van de Auto van het Jaar-verkiezing sinds 2013. De E-3008 voegt zich daarmee bij eerdere finalisten, waaronder de 408, 308, 208, 508, 3008, en de vorige generatie 308. Op 26 februari 2024, tijdens de Geneva Motor Show in Zwitserland, zal onthuld worden of de PEUGEOT E-3008 zichzelf de titel Auto van het Jaar 2024 mag toe-eigenen. De spanning stijgt, en autoliefhebbers wereldwijd kijken reikhalzend uit naar dit baanbrekende moment in de autogeschiedenis.