Nieuwe Peugeot e-308: Het nieuwe gezicht van Peugeot 

De nieuwe Peugeot 308 en 308 SW zijn nu ook leverbaar met 100% elektrische aandrijving. 

Design van de e-308

Het design van de nieuwe Peugeot e-308 en e-308 SW is geïnspireerd op het Peugeot-DNA en op een dynamisch/chique referentiekader. De relatief lange motorkap versterkt het silhouet, de basislijnen zijn sensueel en scherp en het nieuwe merkembleem pronkt in de grille. De geoptimaliseerde voertuigarchitectuur komt de interieurruimte ten goede. De voorzijde wordt gekenmerkt door opvallende Matrix LED-koplampen en dagrijverlichting in de vorm van ‘slagtanden’.

Blijf op de hoogte

U rijdt al een e-308 vanaf € 42.070,-  of Private Lease vanaf € 555,- per maand rijklaar


Blijf op de hoogte

Uw auto inruilen?

Peugeot occasions

Ontdek      >

Motorisering

De Peugeot e-308 en e-308 SW worden aangedreven door een volledig nieuw ontwikkelde elektromotor met een vermogen van 115 kW (156 pk) en 260 Nm koppel. De maximale trekkracht is vanuit stilstand direct beschikbaar. Dit resulteert in een onmiddellijke respons, evenals een nagenoeg geruisloze aandrijving zonder trillingen en (schadelijke) uitstoot. De elektromotor wordt toegevoegd aan het huidige motorengamma dat bestaat uit 132 kW (180 pk) en 162 kW (225 pk) sterke plug-in hybrides en diverse benzine-/dieselversies.

Transmissie

De Peugeot e-308 en e-308 SW zijn uitgerust met een versnellingsbak die de actieradius optimaliseert, met behoud van een hoog prestatieniveau en het reactievermogen dat kenmerkend is voor een auto met elektromotor.

Accupakket

Ook de batterij is van een nieuwe generatie. Het betreft een 54 kWh-batterij (51 kWh bruikbaar) met een nieuwe chemische samenstelling, die bestaat uit 80% nikkel, 10% mangaan en 10% kobalt. De batterij werkt op 400 volt en maakt een actieradius van meer dan 400 kilometer mogelijk (WLTP, onder voorbehoud).

Blijf op de hoogte

Topklasse comfort

De Peugeot e-308 en e-308 SW zijn uitgerust met de nieuwste generatie van Peugeot i-Cockpit®, te herkennen aan:

  • Het compacte, verwarmbare stuurwiel, dat bijdraagt aan rijplezier en gecontroleerde wendbaarheid
  • Het driedimensionale, digitale head-up display dat kan worden aangepast en geconfigureerd
  • Het centrale 10-inch touchscreen

De cockpit is ontworpen met de nadruk op vakmanschap en innovatie, met volledig configureerbare virtuele i-toggles, evenals connectiviteit waaronder de nieuwste i-Connect® Advanced-technologie: een infotainmentsysteem dat de rij- en reiservaring intuïtiever en bevredigender maakt.

 

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven omtrent de nieuwste ontwikkelingen van de Peugeot e-308?

Laat dan uw gegevens achter.

Geïnteresseerd?