Betrouwbaar Peugeot banden onderhoud

Om veilig de weg op te gaan, is het belangrijk om uw banden te laten controleren en indien nodig te vervangen. Wanneer u de banden van uw Peugeot goed onderhoudt, zorgt u ervoor dat ze langer meegaan, waardoor u veiliger rijdt en geld bespaart. Wij raden niet alleen bij slijtage aan om uw banden te wisselen, maar ook tijdens de wisseling tussen winter- en zomermaanden. Bij Mulder Automotive controleren we al jaren de banden van Peugeot modellen en vervangen we winter- en zomerbanden. En dat zodat u weer veilig de weg op kan.

Plan uw werkplaatsafspraak in

Neem contact met ons op

Peugeot banden uitlijnen

Grondig onderhoud van Peugeot banden

Alle autobanden - en dus ook de autobanden van Peugeot - hebben onderhoud nodig. Bij een bandencontrole kijkt een specialist naar de conditie van uw banden. Zo wordt er gekeken naar de grip van de band, wat cruciaal is om veilig de weg op te gaan. Ook voor het rijcomfort is dit een must. Een Peugeot banden expert bij Mulder Automotive controleert de conditie van de profieldiepte en kijkt of er geen scheurtjes in de banden zitten. Wanneer dit onvoldoende blijkt, worden hier vervolgens passende maatregelen voor uitgevoerd.

Ook de bandenspanning van uw banden wordt direct gemeten. Als de bandenspanning te laag is, slijten autobanden namelijk sneller. Te hard rijden of te laat remmen zijn tevens oorzaken van versneld slijtage aan de banden.

Peugeot banden

Kom op tijd voor uw Peugeot zomerbanden

Rond april stijgt de gemiddelde temperatuur weer naar aangename temperaturen. Vanaf dit moment is het raadzaam om uw winterbanden te laten verwisselen met zomerbanden. Wanneer u in de zomermaanden met winterbanden rijdt, slijten de banden namelijk sneller. Daarnaast heb je met zomerbanden een betere wegligging, een lager brandstofverbruik en lagere rolweerstand bij warm weer. Bij Mulder Automotive wisselt een Peugeot banden expert de winterbanden met de zomerbanden.

Peugeot winterbanden: veiligheid voorop

In de winter is het vaker glad op de weg, dus extra grip van de banden is dan zeer belangrijk. Bij temperaturen lager dan 7°C bieden Peugeot winterbanden meer grip op de weg dan Peugeot zomerbanden. Het rubber van winterbanden is bij lage temperaturen elastischer. Ook bij nat weer zorgen winterbanden voor meer grip, doordat het grove profiel water beter afvoert. Hierdoor verkort u de remweg en voorkomt u gevaarlijke situatie in het verkeer. Bij Mulder Automotive bieden we Peugeot winterbanden en vervangen we deze met de Peugeot zomerbanden.

Bandenofferte aanvragen

Peugeot banden uitlijnen

Het uitlijnen van Peugeot banden betekent eigenlijk dat niet de banden zelf, maar de wielen worden bijgesteld, zodat deze weer evenwijdig aan elkaar staan en volledig loodrecht op de grond. Wederom is dit belangrijk voor de veiligheid in het verkeer en om versneld slijtage te voorkomen. De monteurs van Mulder Automotive lijnen de wielen van uw Peugeot uit, zodat deze een uitstekende positie hebben en uw auto daardoor een betere wegligging krijgt. Zo heeft u meer grip op de weg en gaan uw banden langer mee, doordat ze minder snel slijten.

Kom voor banden onderhoud van uw Peugeot naar Mulder Automotive

Het team van specialisten en monteurs van Mulder Automotive staat voor u klaar. Maak een afspraak voor het wisselen van Peugeot zomer- en winterbanden of het uitlijnen van banden in één van onze vestigingen.