Betrouwbaar onderhoud van uw Peugeot remmen via Mulder Automotive

Remblokken zijn een belangrijk onderdeel van het remsysteem van een auto. Dat geldt uiteraard ook bij Peugeot. Om op tijd te remmen en veiligheid te waarborgen, zijn remblokken essentieel. Daarom is het belangrijk om af en toe de remblokken te laten controleren en eventueel te vervangen. Wilt u Peugeot remmen laten controleren en vervangen? Bij Mulder Automotive laat u de remblokken van uw Peugeot controleren en vervangen, zodat u weer veilig de weg op gaat.

Plan uw werkplaatsafspraak in

Neem contact met ons op

Peugeot remmen

Hoe herkent u slijtage aan remmen?

Er zijn verschillende manieren waarop u slijtage aan de remblokken herkent. Wanneer het langer duurt om het rempedaal volledig in te drukken dan normaal, is dit misschien een teken van slijtage. Dit heeft te maken met een storing in het remsysteem, de slangen of elektriciteit van het hydraulisch systeem, remcilinders of remklauwen. Het kan ook zijn dat het rempedaal juist licht aanvoelt of doortrapt. Dit merkt u aan de verminderde druk op het pedaal wanneer u deze intrapt.

Ook het schokken of trillen van een auto tijdens het remmen kan wijzen op slijtage van de remblokken. Een ander signaal is het verminderen van de druk die de remmen uitvoeren op het voertuig. Dit heeft te maken met defecte remschijven, problemen met de remtrommels/remschoenen of een losgeraakt onderdeel. Ook wanneer het waarschuwingslampje van de remvloeistof in het dashboard brandt, raden wij aan om de remmen te controleren. In dit geval heeft u ofwel problemen met de remvloeistof, ofwel met de remmen zelf.

Carrousel

Vervang uw remblokken en remschijven op tijd

Remblokken en remschijven slijten nu eenmaal door de jaren heen. Daarom is het belangrijk om deze op tijd te controleren en wanneer nodig te laten vervangen. Tijdens een onderhoudsbeurt bij Mulder Automotive kijkt een specialist naar de dikte van de remblokken. Wanneer deze een minimum dikte hebben bereikt, zijn ze toe aan vervanging. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen en zijn onze Peugeot specialisten u graag van dienst. Op die manier gaat u weer veilig de weg op.

Ook de remschijven raken in de loop van de tijd versleten. Dit komt door slijtage of doordat de remschijf is kromgetrokken. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u met hete remmen door een plas water rijdt. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk dat de remschijven worden vervangen. Twijfelt u of uw remmen nog in een goede staat verkeren? Neem de onzekerheid weg en laat een specialist er even naar kijken. 

Remmen controleren en vervangen

Bij Mulder Automotive zijn we gespecialiseerd in het controleren van Peugeot remblokken, remschijven, remtrommels en remvloeistof en vervangen we deze indien nodig. Dit is erg belangrijk voor de veiligheid op de weg. Bijkomend voordeel van een specialist is dat we bij  Mulder Automotive uitsluitend gebruikmaken van onderdelen die zijn goedgekeurd door Peugeot.

Bijna 50 jaar aan betrouwbare service door Mulder Automotive

Zijn de remblokken of remschijven van uw Peugeot toe aan een controle en vervanging? Neem online contact met ons op of bezoek één van onze vestigingen in de regio.